Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Gençlik Hizmetleri ve Spor Erdek İlçe Müdürü Eren: İlçemize bir futbol antrenman sahası gerekli”

Gençlik Hizmetleri ve Spor Erdek İlçe Müdürü Eren:  İlçemize bir futbol antrenman sahası gerekli”

Söyleşi : Önder BALIKÇI Bugünkü konuğumuz, yaklaşık 2 yıldır Erdek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünü yürüten Erdem Eren. Erdek`e, 15 yıl sonra kadrolu İlçe Müdürü olarak atanan Eren ile Erdek`in sporunu sizler için görüştük.

Söyleşi : Önder BALIKÇI
Bugünkü konuğumuz, yaklaşık 2 yıldır Erdek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünü yürüten Erdem Eren. Erdek`e, 15 yıl sonra kadrolu İlçe Müdürü olarak atanan Eren ile Erdek`in sporunu sizler için görüştük.
X X X
* Önce, spor salonundan başlayalım. Salon, ne zaman hizmete girdi? Hangi sporlar yapılıyor?
- 500 kişi kapasiteli salonumuz, 2013 yılının nisan ayında hizmete girdi. Salonumuzun, öncelikle hentbola çok elverişli olduğunu belirtmek isterim. Salonda, ayrıca basketbol, voleybol ve tenis sporları da yapılıyor. Şimdi de güreş minderlerimiz geldi. Yakında bu spor dalında da çalışmalarımız başlayacak.
* Güreş sporu antrenörlüğünü kim yapacak?
- Bandırma Güreş İhtisas Kulübü antrenörlerinden İsmail Kurttürk, Erdek`teki güreş eğitimi ile ilgilenecek.
* Erdek`te kayıtlı kaç lisanslı sporcu var?
- Elimizde böyle bir envanter bulunmuyor. Ancak, okullar ve Erdekspor Kulübü çatısı altında spor yapanları düşünecek olursak, 300-400 lisanslı sporcuya sahibiz diyebilirim. Tabii, bunun önemli bir bölümünü atletizm sporuyla uğraşanlar oluşturuyor. Bu arada Erdek`in, tenise de meraklı olduğunu söyleyebilirim. Bunu da tenis eğitmenlerinin bulunmasına bağlıyorum. Erdek`in, önümüzdeki dönemde atletizm ve teniste çok daha iyi düzeye geleceğine inanıyorum. Daha şimdiden atletizm başta olmak üzere bu iki spor dalında birçok kupaya ulaştık. Beden eğitimi öğretmenimiz Niyazi Gülhan`ın dışında şimdi de Erdekspor Kulübü, atletizm branşını kurarak başına, Spor Akademisi mezunu atletizm antrenörü Oğuzhan Keke`yi getirdi. Bunu da Erdek`in atletizm sporu adına bir zenginlik olarak görüyorum.
* Salondan nasıl yararlanılıyor?
- Hafta içinde salonumuzda, gündüz saat başı 15 lira, hafta sonları ve saat 17.00’den sonra ise 20 lira ücret alıyoruz.
* Salonun ilçe merkezine uzaklığı sıkıntı yaratmıyor mu?
- Salon, çarşıya 2 kilometre uzaklıkta. Spor yapmak isteyenler için uzak olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki, salonun bulunduğu bölge imar açısından hızla gelişiyor. Yakında kent içi gibi olacağını düşünüyorum.
* Salona yetişkinlerden de gelenler var mı?
- Salonumuz, her gün saat 17.00-22.00 arasında tamamen dolu. Hatta Erdek Mayın Filo Komutanlığı’nın kendi personeli arasında düzenlediği basketbol ve voleybol turnuvaları da salonumuzda yapılıyor. Bu arada Kaymakamımız sayın Mustafa Demirelli’nin de sporu sevip, destek vermesi ilçemiz adına ayrı bir şans. Belediye Başkanımız sayın Hüseyin Sarı da sporu seviyor ve amatör spor branşlarının çeşitlenmesi için çaba harcıyor.
* Salon sporları adına en büyük eksik nedir?
- Bu konudaki en büyük eksiğimiz, salon sporlarında faaliyet gösteren amatör kulüplerimizin olmayışıdır. Bu kulüpler kurulursa, inanıyorum ki başarı çıtamız yükselecektir.
* Gelelim, Erdek 18 Eylül Stadı’na… Statta ciddi bir sorununuz var mı?
- Önce şunu belirteyim ki, stadımız, 2013 yılında, 10 yıllık süre için Erdek Belediyesi’ne kiralandı. İçinde bulunduğumuz 2014 yılı için ise Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü’ne ödeyecekleri para 3670 liradır. Stadın bakım ve onarımı da belediyemize ait bulunuyor. Stadın, sık sık bozulan zemini dışında bir sorun da bulunmuyor. Çünkü tüm maçlar ve antrenmanlar bu sahada yapıldığından zeminin bozulması son derece doğal. Erdek’e mutlaka yeni bir antrenman sahası gerekli.
*Erdekspor için de düşünüyorsunuz?
- Tabii ki başarılı olmasını ve profesyonel lige yükselmesini çok isterim. Benim önerim, Bandırmaspor ile daha sıkı bir işbirliği içine girilmesidir. Böylece Bandırmaspor’dan da oyuncu takviyesi sağlanabilir. Bu konuda fazla bir şey söyleme hakkını kendimde bulmuyorum. Çünkü, Erdekspor’un başkan ve yöneticileri, bu konuyu benden çok daha iyi değerlendirir.
* Son olarak Erdeklilere bir mesajınız var mı?
- Biz, Erdek’te yaşayan herkesin spor yapmasını istiyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi spor aracılığıyla zararlı alışkanlıklardan korumayı hedefliyoruz. Tesislerimizin kapısı, spor yapmak isteyenlere her zaman açıktır.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı